welcome to my blog jangan lpe follow ea :)

he's back :)


yayyy finally he's back to penang. but taktaw la bila masa boleh jumpa dia. dy balek penang pown aq taktaw. kononnya nk buat surprise la. hahaha surprise tak menjdi la pulak sbb kwn dy buat keja kntoi. hahaha lol. tp surprise la jgk. surprise gila tak sgka dy dh blek cni. bru mlm smlm dok otp dgn dy. katanya next week baru nk blek. aku pown dgn bangangnya p caya la ckp dy. last2 tgk2 hrinie dh smpai penang ? hohoho i love you la jebonnnnnnn ! :*

lalala kerjaaaa~


well lepas dh tinggai kerja kerani tak berbayar for almost 2/3 weeks now im backk jadi kerani tak berbayar dkt kaunselor sekolah. tpi nevermind i tolong ikhlas tahu ? at least ad jugak kerja nk kena buat. dripada aq dok kt rumah melingkaq mcm ulaq sawa baik aku keluaq p sekolah tolong cikgu. so nowadays,this is what happen ! dulu time sekolah pagi2 selalu mengeluh "ya allah kenapala aku kena bangun awal pi sekolah..rimasnyaaaa! skolah shit lar semua ada kt aku" but thennnnnnn what happen after i leave the school "omgggg i really miss my school !!" see2 nampak permainan dia ? haha

so pagi tadi around pkol 8 kowt..kaunselor call. aku dh ckp dh kt dy..aku nk p sekolah dlm pkol 11. then pkol 8 dy call. guna num sekolah pulak tuh. aku dh r taktaw tu num sekolah. 1st2 dia call..dia letak. then dy call lagi sekali..aku dh r tgh tidoq mmg bebai r org kcau aku tidoq pagi2. lepas tuh aq pown ckp ikut dan aku ja la. last2 cikgu ckp "hello husnina hrinie nk mai sekolah pukol berapa ? tolong bwk cd apa2 kt ckgu sat boleh tak?" last2 aku pownnn..gabra r dh r tckp ksaq td..hahaha trololoo whateverrr. cikgu suruh bwk cd sbb nk buat tayangan dkt dewan. nk bg hilang rasa boring budak2 kowt lepas sukan tara.

then bila dh sampai sekolahh..zeelal dgn aiman pulak mai. tgh jumpa cikgu dok bincang psl nk msok smbong bljar nie lar.then aq own join dgr sekali r dgn keon. pastu dok dgr cikgu nasihat keon la smua la. keon dpt uitm tp dy xmaw p sbb dpt kos yg bkn dy minat. but who cares kan ? at least kita try. aku penat nasihat dy. sebagai kwn..aku dh ckp bnyak dh kt dy..terima tawaran tuh. learn something new. ramai org yang nak tawaran uitm,ramai jugak yg nak sgt smpai nk buat rayuan nnt..and dy? bila dh dpt xkn nk tolak. its a big mistake. so akhirnya dy pown dgr ckp ckgu,dgr ckp aq suruh terima tawaran uitm tuh. and anggap ja kos akaun tu bkn rezeki dy. and try to learns something new in uitm. and selamat menjadi mahasiswi uitm kawan ! lepas nie aku tadak dh lar kawan nk meronggeng sekali lepas hg smbung belajar. and masing2 dgn haluan masing2 dh lepas nie. eh sedih pulak bila ckp cmnie :')


seperti yang dijangka


so sperti yang dijangka mmg aq x dpt upu. erghh menyampah tahu. tp xpa la maybe tadak rezeki lgy nie. maybe rezeki aku kt tmpt laen kowt. so skrg apa yg perlu dibuat isssssssssssssssssssss..sabar and trus brsbr untk tawaran yg sterusnya. so lepas nie tggu politeknik konvensional pulak. 24 mei baru boleh check. haish apasal la lmbt sgt nth. sotong betoi. esok 19 mei maybe blh check untk pra diploma. tp taktaw la betol ke x. just khabar angin ja. kalau esk check pra dip and pra dip dpt alhamdulillah la. kalau sebaliknya next step is tggu 24 mei pulak. kalau la kannnnn 24 mei pown x dpt jugak terpaksa la simpan hasrat nk p ipta. simpan and kunci dlm peti besi cukop masa kita lunyai ja hasrat tuh. haahha #eh apa aku ckp nie ? grrr -_-.


so kalau x dpt jgk sgala mak nenek tuh maybe i'm gonna say bye2 tu penang and say hye2 to bangi. wuhuuuu mula2 mmg pkir bnyak jgk nk p bangi tuh. tpi kaunselor pown ckp "you should go okay? maybe its the best for you" well aku pown pkir mcm tu jgak. tp skrg tak boleh decide apa lgy...buntu dan buntu and buntuuu hahaha. tp yg bestnya kalau p bangi aq dh ada kwn dh so aq tadak la nnt jd bangang sorang2 dok nganga sorang2 haha. aen,which is schoolmate faiz pown dpt sna,sma kos dgn aq gy. kmi nie kdg2 smbg mcm dh knal lama tp sbenarnya bru jea knal sjak2 aq knal faiz nie and sjak aq add si aen tu kt wechat almost everyday la kami sembang2 kutuk sna kutuk sini share msalah sma2 biasalar perempuan sma perempuan normal la kn mcm nie eh ? hahaha. semalam lepas dia gtaw dia dpt kptm bangi and kos  sma dgn aq..aq terkejut gak r..then ttba dripada tadak smgt nk msok kptm tros ttba ad smgt nk msok sbb ad geng. haha. syasya kwn plkn aku pown dpt kos yg sma dkt bangi jgk..dy own klau x dpt mna maybe p sna jgk. hayooo nie dh boleh angkut geng rmai2 nie hahaha :3

upu oh upu


malam nie maybe dh bley check upu. and ttiba aku rasa takot la plak. yelar result aq kan tadak la hebat sgt and aq tkot r kalau aq tak dpt upu. at least politeknik pown jd la dh taw dh klau uitm mmg tipis jgk r. tp tkot jgk klau poli kos yg aq mnx tu own x dpt. tkot hoiiii. yelar mmg bnyak lgy kolej yg blh p klau x dpt upu pown tp tmaw la beban mak bpak sgt. swasta kan bnyak guna duit. kalau ipta nie tak bnyak guna duit sgt at least dh bley save ckit kt ctu. errr debaran semakin terasaaaaaa~ arghhh takot2 -_-"


happy teacher's day :)







esok hari guru woii ! hari guru ! selamat hari guru to me ! hahaha bila masa aku jd ckgu nth ? kalau aq la jd ckgu hancoq r ! lingkop hbes anak murid aq. huahua. tetiba rindu zaman sekolah woi. yelar la nie dh hbes skolah mna nk ada smbutan hri guru dh. kalau nk ada own maybe smbung bljr nnt la. tp skrg ? oiii rindu nk buat mcm2 persembahan time hri guru. rindu nk buat kacau time hri guru. errr rindu semualahhhh ! hahaha

btw,selamat hari guru kepada semua cikgu2 yang penah mengajar saya and tak pernah mengajar pown selamat hari guru jugaklar. especially kepada cikgu2 Smk bertam indah,cikgu2 kem plkn white resort yg banyak mengajar saya,denda saya apa smua lah cikgu aisyah,cikgu ira,cikgu ros,cikgu jebat,cikgu rash and lastly cikgu finny. jasamu selalu dikenang. rindu pulak dgn cikgu finny. smpai sekarang aq cari facebook dy tk jumpa2. maybe dy tadak facebook kowt ? hahaha btw rindu nk gdoh dgn dy,rindu nk dgr dy hingaq dkt aq psl makeup arghhh i miss everything meyhh !! HAPPY TEACHER'S DAYYY TO ALL TEACHER IN THE WORLD :D. THE ENDDDDDD~

gambar-gambar kenangan zaman sekolah :)




hohoholidayyy~


i just came back from keyel and malacca. its been a long journey from penang straight to keyel for two days and then straight to malacca for one day. and now im back to my home sweet homeeeee. penat woiiii. dlm kereta kalau org dok suruh buat pape mst aq ckp aq penat. bak kta abg.."buat serupa hg yg dok drive" haha lol bangang gla. suka hti aq lar. aq penat mkn ja actually. dlm kereta aq keja dok kena jadi p.a abg jea. bodoh boring gla. abg drive then aq kna tlg tgk gps dkt dy and tgk kowt2 ad camera perangkap had laju tu. bodohhh aq boring gila kowt dok buat keja tuh. bg suh mama yg gnti..nak taw dak apa jd ? mama bkn tgk pown dy tdoq lgy ada. hahaha

p keyel just nk p tgk abg wan bertunang ja dgn kak dayah tuh. then p melaka smata2 nk jln2. and aq sbenarnya nk jumpa cinta hati yg tinggal jauh nun disana tpi dkt dlm hti nie ha. tp msalahnya bila p dgn fmily big2 family nie karot la crita dy. mmg xdak chance la. menyampah aq. tpi nseb baek la faiz nie jnis yg mmhami. dy pham fmily aq cmna. ohh thank god dpt husband yg mmhami mcm dy nie. loveyou arrh toyoll !! haha

tadi balek2 lempaq2 luggage tros capai laptop. hahaha lol punya tak sabaq nak online bakhggg. dkt kl hritu duduk kt condo tuh ada r wifi. but then p melaka hahampeh ja.duduk rumah toksu adala wifi. tp segan r nk mnx password. aq kan pemalu. cehhh agaiinnnnn. hahahaha. then tgh dok merayau2 dlm internet nie trmsok plk website plkn. weayyy bodohhh aq rindu nak balek kem hoiiii rindu nak buat benda2 alah pgi2 rindu nk buat aktiviti2 tuh smua. rindu nk p mnembak skali lgy weay. cehhh pdhal first2 aq yg pling tkot nk p mnembak. haktuihh hahaha

teringat time menembak dulu..mcm biasa dimana ada aku disitu lah cinta hati aku. acewahhh sweet tak ? sweet kn ? kn ? ish kalau faiz bca nie sah2 dy kata aku gila. hahaha pasai arr ngeh2 :D. memandangkan hritu first time aq p menembak and pegang m16 tuh aq kekok gila kowt. sbelum nie aq dok pgang pstol abh ja. cehh pstol tu apala sgt. nie pgang snapang tuh bsaq kowt aq dok usung pown boleh melelong2 hahaha. then time dok tggu turn nk p mnembak tuh aq igt gy aq dok gelabah tkot smua ckop r. then dok ckp kt faiz tkot2 la apa smua. then dy dok ckp "tadak apa aih" hahaha. lol then lpas mnembak tuh ha ckgu bgtaw markah menembak tuh. kalau ada kosong kena ninja turtle. tp nseb baek aq terlepas hahaha. tp aq x igt r total point aq berapa. yg pnting aq tadak kosong. yg tu yg psti hahaha.

then lepas2 menembak tuh p la mgedik sat dgn si faiz tuh. then ttba kami gdoh sbb2 trtntu arh. tudiaaaaa mak aiiii time tu dy pnya marah kt aq. aq pujuk ckit own x jalan. dy pnya berkeras r dgn aq time tuh. smpai2 tolak2 aq hbes. melayang i tahu ? hahaha lol. joke2. tp faiz nie keras2 dia ada jugak caranya nk lembutkan dia tuh ha. msa first2 tuh mmg dy buat xtaw tros kt aq. aq pggil own dy buat bodoh then dy boleh p tdoq. geram gak r dgn dy time tuh. tp aq sbr sat arr dok pkir cara nk pjok laki aq tuh. then mmndgkan tadak fon time tuh so tpksa r tulis surat then suruh jijon post dkt faiz. haha jijon plk jd posmen aq.

tpi sblum surat tu smpai actually kmi dh berbaik dh. haha. penat ohhh pujok faiz..tapi best sbb dy tuh gedik ckit. kdg2 rasa mcm dy nk test aq own ad. hahaha. tapi comey kowt dy merajok dgn muka taley blah. aq nk pjok own sbenarnya nk tgelak taw dak. tpi aq pjok jgk sbb yelar sbb syg sggop aih buat apa own ha. tp kalau igt balek serius lawak dok pjok dy taw dak..tp berasa sweet pown ada. hahaha lol sudah2 bnyak ngat aih dok mengimbas knangan lalu. apa pown tak bolehhh hahaha~

chipsmore


ada apa dgn chipsmore ? chipsmore tu mohd faizzudin aka husband gua. haha lol. dy nie sekarang nie dh mcm chipsmore sekejap ada sekejap tadak. maklumlar dy kerja sekarang balek keja letih kadang tak sempat nk spent time dgn aq. and aq cuba paham semua tu. tapi kalau yg tu excuse untuk hg curang hg mmg tempah kuboq syg oii !! hahaha lol. aq dalam proses untuk memahami semua nie acewahhh memahami la sgt hg nina oi. bising lgy ada..hahaha

tadi petang pi pejabat pos nak post something dkt laki aq nie ha. then lpas pi pjabat pos tros ajak keon lepak rumah aq. mcm besa dua2 ekoq nie bukan ada keja sgt. keja merapu ada. hahaha then keon lak bangang nampak inai dlm blik aq teros dy conteng tgn dy. aq pown apa gy join sekaki la. last2 dua2 ekoq keling. tgn dh serupa paria dh. haha aq rasa kalau la faiz ada kat sini,kalau dia nmpak tgn aq nie sah2 aq kena cop paria dh dgn dy. gerenti kena punya arr. !! even mak aq sendiri pown kata aq paria dh. abg apatah lgy. haha lol aq pown dok berasa aq mcm paria dh nie. nie lar gara2 bila tadak kerja p cri kerja jadi cmnielar. masalah dua2 ekoq.

then dlm pkoi 5 something cmtu tros p vision park sat..saja p tayang muka kt sna then p maen bdminton. bakaq sat lemak2 yg dok terkumpul sejak2 tak sekolah and mengaggur nie. haha. yg peliknya aq nie nk kata berat dok naek tak pulak. berat dok turun ada arr. tapi pipi makin lama makin dok bulat. apa masalah nie ? ayooo tak normal ahh lagu nie. haha bangang. then sbenarnya bknnya main badminton sgt pown. main sat ja peluh apa pown tidak merapu ja lebih haha. keon la gelong main badminton derek dok baling kot tepi ja jenoh r aq nk kutip haha lol.





 fesyen show last year and choir group :) . final projek seni ikat celup.

hidup ibarat roda


hidup nie ibarat roda. sometimes kita di atas,sometimes kita di bawah. mcm tu jugak lar hidup aq sekarang tunggang terbalik dgn masalah yang mai mcm tsunami. dgn aq own tengah serabai duduk kat rumah still tunggu tawaran untuk sambung belajar. mcm biasa bangun tengah hari buat keja2 bangang sat,pastu mandi mkn online then tidoq. penat ohhh melayari liku2 kehidupan cmnie. acehhh penat tang mna ntah arr. hahaha

hari2 aku tunggu posmen mai rumah. dgr ja bunyi moto abg posmen tu nahh punyalar kalot lari turun bawah mcm nk reban tangga2 tu ha. hahaha lol. sebenarnya aq dok tggu tawaran smbung bljar tular. kdg2 adala surat aq kadang2 dok buat kalot tgk2 surat abh yg belungguk. jerrrrr menyampah aq. haha. kebanyakkan surat yg dok sampai kt rumah skrg nie kebanyakkan swasta. and aq own tadak la berminat sgt. skrg nie tgh tggu upu ja. kalau lepas upu say bye2 la dkt swasta. kalau x lpas upu hye2 swasta la jwbnya. swasta would be my last choice

sebabnyaaaa abg tak berapa bg aq msok kolej swasta nie. sbb dy dh lalui smua tu dlu. and now dh hbes diploma own nk kerja own pyh then duit ptptn bnyk plak tu nk byr. dy ckp tayah membazir. insyallah kalau ada rezeki boleh la msok ipta tu. ckp abg nie kadang2 betoi jugak. dulu time aq terpikir nak msok msu university of choice tu own aq ad gak pkir smua nie. pasal yuran belajar,nnt nk keja laku ka sijil ipts nie ? nk byr blek ptptn smua nie beban kowt. so apa yang ada sekarang sabar and tros bersabar untuk benda yang lebih baik. ya allah permudahkanlah urusan hambamu ini. amin :)

boringggg~


harinie 5/5 which is hari untuk pilihan raya. harinie la org nk mgundi nk menentukan masa depan blabla and bla. apa2 own aq tak minat dlm politik nie. and tamaw involve pown. sebabnya aku own tak cukop umor lgy nk mengundi so ta payah nak terhegeh2 over sorang2. haha.  mcm setengah org tu org yag cukop umoq pown tadak la sebok sgt dgn plihan rya nie..then tgk2 budak yg tk ckop umoq pulak yang over. sgt bangang okey disitu ? hahaha.

td aku pegy kenduri rumah kwn skolah rendah aq dkt sg dua. then balek tu saja lar ronda tgk suasana sg dua tu time mengundi. last2 amek hg dgn jalan sesak semua ckop then bendera bersepah2 rasa mcm nk p bakaq ja semua tu. seriuslyyyyy menyampah. hahaha. then lalu la kt stu tempat nie and aq own xtaw apa nma tempat tu tetiba ada org ramai tggu kt tepi jalan. then org bn bg beg kt kami. kmi pown dgn xmaw2 amek jalar..stg x amek dok than lgu tu gak. menyampah pulak rasanya.

then bila dah hantaq keon aq own balek la rumah dgn muka cerianya..pastu dlm perjalanan balek tu ada la budak around 7 tahun cmtu maybe dok berselerak tepi jalan dok kecoh kat aku "kakkk undilah barisan nasional kak" aq pown tergelak tgk depa. last2 nk taw apa aku ckp ? sorry dik kak undi parti ayam. hahaha nahhh mst bdak2 tu kata aq bangang hahaha. maklumlar dalam bnyak2 parti aq plih parti ayam which is parti yg x pnah wujud and just lakonan semata2 jea time dkt kem dlu. hahaha

bila tgk pilihan raya dgn bendera bersepah-2 nie teringat pulak time dkt plkn dlu. bersepah2 dgn poster ayam dgn trektor. hahaha mula2 rasa bodo jugak bila cikgu dok buat plihan raya dgn yb smua dok ada kecoh dok berkempen. yb la sgt ! haprak ! hahaha but yg tu antara kenangan la dlm hdop aq. yelar mna penah mgundi then ckgu plak dok ajar cara2 nk p mgndi nnt hahaha serius best. mengundi smbil background music "marilah mari kita mengundi tunaikan kewajipan pada negara" hahaha LOL. mmg terasa agak bangang lar tp it was fun okey ? hahaha

then time dkt rumah kenduri td time aq nk lintas jalan adalar sorang mamat nie gila sgt ! boleh buat replika cincin si rosmah tu. then dok junjung. tak berasa org nk kata dy gila ka ? hahaha. dkt cni dh bnyak sgt replika2 yg org buat sempena hri mgundi nie. dkt tmn aq dpn tu ada org buat wau guna bendera pas. then ada jugak org buat kapal layar punya besaq guna bendera bn dgn umno then malam2 siap org psg lmpu gy kt kapal tu haha. dkt kampung aq pmtg buloh plak dok ada kereta kebal yg x sberapa pown tp siap bubuh harga 24 juta. agak2 la nyahh. hahaha then dkt kg aq penanti lak ada pulak org buat kapal selam. nah serabut otak aq tgk semua nie hahaha.

balek pulak dri sg dua tros aq chow p rumah makngah aq. then dlm perjalanan nk p sna own ad jugak org dok bersepah2 tepi jalan. pastu sepanjang jalan tu dok bunyi hon ja punya kuat. yg aq pulak aq dok buat keja bangang ushar panas dkt org yg bwk kereta sbb igtkn depa hon aq sbb aq bwk mto slow ka pa..last2 baru perasan adalar sorang mamat nie elok ja dok posing tepi jalan smbil pegang sepanduk "sila bunyikan hon anda" hotak kauuu larr ! hahaha mcm2 lar dok ada. mcm bangang sungguh. hahaha haish -_-