welcome to my blog jangan lpe follow ea :)

silly~


semalam kena marah dgn abah sbb aq tak p daftar lesen kereta lagi. and aq pown xtaw apa msalah dy nk suruh p cpt2. kalau dpt lesen pown mcm la dy nk beli kt aq kereta seketoi..maklumla aq tak cukup syarat untuk dpt kereta lgy. syarat kelayakan tak lepas. hahaha bodoh. dulu abh ckp kalau dpt 5a abah bwk keluaq swift seketoi kt hg..but then tgk2 result tk ckop A la pulak..thats why aq ckp x ckop syarat hahaha

and harinie untuk menunaikan hajat ayahanda beta yang tercinta so aq pown p la daftar lesen tu. dok blablabla dgn kakak tu then kak tu bg kt aq trikh untuk teori 3 jam 27hb pkol 1.30. then aq pown dh sengoi dh time tu aq pown ckp lar ha okey xpalar saya tadak hal hritu. then ats mto ttba keon ckp kira sabtu nie taley nk p pmeran dkt sunway dgn hg la ? pastu aq pown dok bangang gy..apa masalah hg ? kn aq ckp aq nk p. then keon kta yg hg ckp nk p teori tu sbtu kn ? omaigoooddd that time aq lupa gila pasai tu last2 aq cancel la teori aq tukaq p 6hb. senang cerita...then blek pulak dh ckp kt abah yg aq dh dftar dy kta pulak apesal lambat sgt ? okey yg tuu mmg buat tanda soal aq melayang layang apa masalah sebenarnya yg nk cpt2..aq pown tak pham. seriusly x pham lgsung hahaha.

then lepas ckp dgn abah aq naek atas balek dok tggu kol/mesej dri husband tercinta satu pown tak msok lgy so x pa arr aq buat muka selenge lagy p bkak website kptm. nk tgk aq pnya application status. last2 tadaaaaaaaa


so..aq pown p la tunjuk dkt abg aq..which is my musuh and my penasihat dlm rumah nie..hahaha then dia ckp okey what kptm nie. for the first time dy kta okey. dy ckp this one under mara and you should go. but i dont want to go here. someone told me kptm bangi got many problem. and i dont think i will go there because of the place and because of the course they gave to me. bussiness management ? no no no no..
hahaha. then takpalar aq buat bodo ja sbb aq ckp kt dy aq still tggu permohonan pra diploma uitm aq. kalau dpt yg tu aq p. even it's just pra diploma. kalau pra dip tak dpt and i have one more choice. i want to go to msu plishhhhh~ plishhh~ yg tu baru kolej pilihan aq. hahaha..sbb apa ? sbb kos dy mmg aq minat and the place hohohoho shah alam bebeyh. kt ctu bru nak hawaq ckit hahaha.

tapi papeown aq tadak kta ptus lgy untuk semua nie. tape sabar tu kan separuh daripada iman. maybe there's got a lot of oppurtunity lgy lpas nie ?sapa sangka kan ? so all i need is to be patient and wait for something good happen. yayyyyyyy :)

story morry


disebabkan harinie aq terlampau rajin and ter"rajin" so aq update blog nie and mcm2 cerita kowt nak cerita sebenarnya..tapi takpelar kita smbung dgn cerita pengalaman plkn aq. bukan smua org dpt merasai pengalaman mcm nie taw. hoho. plkn white resort kt ctular tempat aq menjalani latihan bermula dari 4 april-16 mac. hitam tak hitam tuu laen cerita la. bkn setakat hitam meqelit hbes dh muka aq. hahaha. plkn white resort nie dikatakan plkn plingg termahal and antara kem yang pling cntik yg ada kt malaysia. katanya larr betol x betol i dunno :D. but tak kesah la semua tu..yang penting aq dh tamat latihan and aq dpt kem yang best and mmberi seribu satu kenangan untuk aq..and xkn aq lupakan :). thanks white resort





so nie la sedikit sebanyak tempat di plkn white resort. tempat yang banyak memberi pelbagai pengalaman,kenangan dkt aq. kat cnilar aq jumpa dgn kwn2 dari berbeza tempat,berbeza kaum and also berbeza sekolah. kat cni la aq start jumpa kawan2 baru andddd the most important thing is,this is where i met him and kat cnilar cinta kami berputikk acehhh. selalunya orang ckp asl p plkn ja adalar "cinta kontrak" tapi insyallah nie bukan cinta kontrak..nie dh boleh jadi cinta mati hoi. sayang sgt2 dah..bkn sng aq nk syg org mcmnie taw..hoho 1st2 kt kem nie awkward jugak lar. sbb baru nk knal org. baru nk rpt dgn2 ckgu kt cni,baru nk try brkawan 1 dorm dgn chinese indian smua. but everything goes well. mama pown selalu mai tgk aq kt cni..soo tadak la kesah sgt. then dy slalu ckp "amboiii dulu time nak mai bukan main reyau sampai bengkak mata2,last2 bila mai dh serupa tamaw balek ja" hahaha mmg mcm tu pown feeling dy. serius weay time nk balek tu jgn dok ckp la semua pakat reyau hbes. tmbh2 time tamat latihan..pompuan mmg nanges r..laki ? laki pown nanges tawwww terkejut tahu ? tgk betapa kuatnya persahabatan even bru knl x smpai 3 bulan pown x sggop nk tggai kwn2. aq ? mcm biasa r hati batu tadak nak nanges la. mcm ustazah aq pnah ckp dlu "hg nie nk jd apa ha ? hati batu.." hoho i always remember your words ustazah. hahaha

and dkt cni jugak la aq dpt kenal cikgu perempuan nama aisyah. which is our oc for wirawati lar. cikgu aisyah nie apa yg best sal dy,dia sama saiz dgn aq. and dy mmg nmpak garang tapi sbenarnya dia baik. mmg dia lar selalu denda kami pt 10,pt kasut,pt selimut,pt bantal,pumping,ninja turtle semua..tapi takpa it was fun okay ? bila buat pulak ramai2 mmg best. even sometimes sakit hati jugak tapi jelar. haha cikgu aisyah nie jenis tak berkira la dgn kami wirawati semua nie..kalau nak pinjam baju dy kea apa dy bg cmto ja lgsung x berkira. tu yg best sal dy. lepas tu cikgu ros. yg nie muka garang jugak tapi baik jugak. dy menyinga time kmi bg naek angin ja haaha. dia nie cikgu multiskill which is cikgu yg mengajar dlm kelas tu. mmg sometime rasa cm org bangang ja duduk dlm klas multiskill tgk video apa smua..time video tayah kta r aq r tidoq dlu.hahaha. dia nie kalau dia ckp perghh jenoh dgr lar kalau time dy marah tp dy slalu bg nasihat kt kami semua. then cikgu ira. cikgu ira nie tinggi lampai orgnya lemah lembut semua la. asal dari kelantan. dia pown cikgu multiskill jugak. aq suka dia sbb dy x pnh mrh kmi. cmna pown dy sntiasa tersenyum. ohh i miss her so much. okey lastly cikgu finny. ha yg ni mmg garang. tapi dia nie sbenarnya baik jugak just aq xtaw la apa msalah dy suka sgt kcau aq. hahaha. tp cm biasa aq x penah heran pown dgn dy..dy kta p la apa own aq buat pekak ja. dy suka pggil aq kecik. penah skali dy kta kt aq.."hg nie ap mslh hg ? aq kta p la ap own kt hg..hg renyih ja buat pekak ja" hahaha nak taw sbb apa ? sbb aq mlas nk gdoh hahaha. tapi seriusly rindu kt dy,rindu nk kna buli dgn dy,rindu nk dgr nk pggil aq kcik,rindu nk dgr dy hingaq kt aq and pling pnting rindu nk kna buli lgy dgn dy time praktikal navigasi. ha time tu pling parah bila aq kntoi tley bca kompas n peta..mmg nahas aq kena kerja dgn dy hrituuu hahaha



okey bagi cikgu bahagia wira pulak..oc dy cikgu rash. dia nie lawak taw dak. masa first2 tak kenal dy lg masyallah muka punya la ganas. tapi lepas dh kenai tuuu tudia sembang rabong ja dgn dy. mcm2 kmi dok share ngan dia..dia pown layan ja kami nie tambah2 si farah tu mmg otak senget sungguh. hahaha aq pown dh menyenget duduk dgn dy. hahaha. then cikgu lg sorang cikgu mat. ha hat nie lawak gak..dy nie nmpak ja grang tpi sporting. lagu feveret dy lagu cinta pantai merdeka. wira2 charlie pown suka dok nyanyi lgu nie. kmi slalu dok p sembang dgn ckgu mat time boring2 time tadak keja p r smbg merapu dgn dy..dy nie pown otak gila cm kmi gak so blh r buat geng sat. hahaha. then lastly cikgu jebat. aq lupa r apa nama full dy but kami pggil dy ckgu jebat. haa hat nie plg gila. dy suka sgt kacau aq. ada dy p ckp kt ckgu kasturi aq nie skandal dy,,ohhh tidak tolong lar tadak masa aq. tak kuasa okey ? hahaha dy nie mmg tley tgk aq sng lgsung ad ja nk kcau ad ja nk merapu. aq pown trpksa r merapu dgn dy even kdg2 dy melampau la jugak merapunya. but apa2 pown ckgu2 kt plkn nie semua sporting2 and x nyesal r aq p plkn tu. even time 1st2 tu mcm2 alasan aq nk hentam bg sbb xmaw p plkn hahaha. 

mmg bnyak lg nk cerita ha sal plkn nie. maw x bnyak 2 bulan stengah aq dok sna..mmg menggunung r cerita dia. tapi kalau nk tunggu aq cerita sampai bila nk habes ? and smpai bila aq nak taip berjela2 cmnie ? hahaha so peringatan untuk sapa2 yg dpt plkn tu,jgn nanges,jgn risau larr everything gonna be fine. this is a cool trip okey anggap ja smua nie sbagai cbaran. and mmg first2 nk p tu mcm2 perasaan ada..but trust me this will be your unforgettable memory in your life..and bagi pendapat aq lar kan plkn da besttt. rugi sapa yang tak dapat pengalaman cmnie. white resort peace yo ^^v








i miss white resort :(


today 21/04/13 dah lebey dari sebulan aq tinggalkan plkn white resort and left all my charlie's family. sekarang apa yang tinggal just kenangan yang takkan aq lupakan. this is the best memory okey ? hahaha teringat lagi masa first time dapat taw aq dpt plkn. even time tu penempatan own taktaw lagi aq dh hingaq satu rumah menjerit menangis semua ada. takmaw p lar semua lar. kononnya tamaw berjauhan la dgn family..haktuihh la hahaha. but then lepas dah habes spm 29 november balek2 lepas merdeka dari spm tuu aq bukak facebook tgk semua pakat dok update dah penempatan plkn depa. so aq pown 50/50 la sama ada nak bukak kea tak. or just ignore and tunggu surat smpai ja. tapi kan2 sebenarnya aq pown tak sabar nk taw penempatan aq..so aq pown dengan gediknya check larr last2 amek hggg ! kumpulan 1 ! reyau lagyyy hahaha

lepas2 tengok nie aq teros p heboh satu rumah aq dpt plkn kumpulan 1. and yang paling setan ofcoz abg lar. dy gelak kat aq weayy..mentang2 dy x kna then aq yg kena tempias seronok hg nohh. and time nie aq dok berharap jugak taw dak..hope surat plkn aq x smpai so aq tayah p la hoho. but then 2 mggu before p plkn nahh postman boleh dok mai hon then x ckop dgn hon dok tekan loceng rumah pulak melampau sungguh punya nak suruh aq keluar amek surat tu agak haram j r that time bla tgk surat tu finally ada depan mata aq. so aq redho ja apa nak jadi kt aq nnt wahahahaha... 

4 januari mula lar segalanya aq pown p la melapor diri dkt dewan milenium tu which is my pick up point. then nmpak la bas2 plkn yg dh bersepah kt ctu and bas plkn white resort pown tgh dok melambai2 kt aq ja time tu. hahaha aq pown p la buat muka innocent maklumla aq tak knai spa lgsung..time tu sekolah bertam aq sorang ja yg dpt kumpulan 1. see betapa bertuahnya saya ? hahaha last2 masok dlm bas sembang dgn kwn sbelah mcm dh knai lma tuhh..tgk betapa innocent nya aq ? hahaha smpai2 dkt kem pown mcm tu seriusly aq rasa bangang sgt time tu hoho

so this is my experience in my first day register to plkn white resort. maybe lepas nie pulak la kalau rajin or terlebih rajin or terlampau rajin or or or ter"rajin" nk update aq cerita la apa yang jadi time dkt kem..and betapa hangitnya muka aq sekarang lepas kem and everything la haha..so tata :D



\



new life


ohh hello 2013. its been a new life for me. there is no more him..and there is no more us. huahua. so that is why i deleted all my post. and start with my new post and my new life and and and new soulmate hihi. 4 januari everything is begin. hari tu aq lapor diri sebagai wirawati white resort dkt dewan millenium my pick up point. so bermulalah segalanya..1st and 2nd and 3rd week i guess there's nothing happen. just time tu la me and him baru kenal..baru nk hegeh2 nak mesej and everything lar. guess what kitorang satu company and selalu terjumpa wherever we go.yelar dh satu kem,then stu kompeni pulak maw x terjumpa slalu. asl ad wira charlie ada la wirawatinya sekali. hoho. tapi time 1st2 tu kononnya malu2 kucing lar. mesej bukan main but then bila jumpa masing2 buat taktaw. sweet kn? haha sweet la sgt !! hotakk yerr hahaha

then last2 kami ckp jugak..tu pown sbb faiz yang mai tegur aq kt kedai. kalau nk tggu aq tgur ? mmg hahahahampehh lar jwbnya. aq kn pemalu. #eh pemalu ka ? huahua. so hrito start la kmi punya date ptg2 pusing tasik sama2,mlm2 lpas mkn tu hegeh2 sama and so on lar. tp time tu tak kapel lagy. baru teman tapi mesra. kononnya baru dlm proses ice breaking lg acehhh..hahaha ngokngekk

sampailarrr 27hb januari. that week turn our company charlie jaga time hari lawatan keluarga. and aq dgn faiz bertugas bhagian perndaftaran dkt medic. that was my awkward moment i guess sbb 1st time jaga beda tu and 1st time jugak cooperate with him. but it was fun moment and unforgettable moment lar for me. best jugak buat benda alah tu and at the same time he was there too hihi. and mlm tu plak sepatutnya kami kena hantar fon lar sbb mlm ahad kn..mcm biasa la serah fon blek. but disebabkan esk tu thaipusan so cikgu bg kelonggaran kt kami untuk serah fon isnin mlm. sbb isnin tu cuti and it was our pentadbiran sendiri lar punya pasal la nk buat apa pown kt sna..jgn bkar kem sudah haha

so aq pown dok jd berok la dlm dorm,mcm biasa masok dorm berebut tempat charge haha then dh fully charge ttiba masuk la mesej si faiz tu. makk aii ayat bukan main sweet terharu,terbeliak bijik mata aq bca. haha that night he ask me to be his girlfriend. and i was like OH MY GUCCIIII hahaha. tapi time tu aq x bg pape jwapan lg kt dy..just i ask him to sabar jap..and 1st2 tu dy mcm dissapointed la jgak. tapi keesokkan harinya hari thaipusan tuhhhh 28 januari 2013.  i gave him a solid answer that i accept him as my boyfriend and everything is begin..mulalah cinta plkn kami hahaha. and alhamdulillah after plkn skrg pown kami still together even in long distance relationship. and i hope semua nie kekal and i want him to be my last. insyallah :) 


so this is us :D